1. Digitaal Willen We Allemaal – deel 2

  Aanstaande dinsdag komen een hoop adverteerders en bureaus samen in Utrecht. Tijdschrift van Marketing en 3MO organiseren namelijk dan voor de tweede keer het congres Digitaal Willen We Allemaal. Na een introductie met onderzoek onder marketeers over dit onderwerp en de key-note speaker Jonathan MacDonald komen een aantal cases van adverteerders aan bod, zoals Ditzo, Bacardi en de Staatsloterij.

  Mijn opdrachtgever Chris Lakens van Heineken zal de brand utility Teamlink van Amstel toelichten en ook aandacht besteden aan de Zonneradar-service die we met 2009 voor Wieckse ontwikkelde.

  Overigens… vorig jaar heb ik op dit congres samen met Ivonne Boumeester van Unilver een presentatie geven over hoe je geïntegreerde communicatie aanstuurt. Mijn presentatie en de bijbehorende podcast zijn nog steeds behoorlijk actueel en te vinden op Slideshare (zien onder) en op iTunes (‘Brand Programming’ en ‘Barrières bij geïntegreerde communicatie’) .

  Het doel van mijn verhaal was om adverteerders strategisch na te laten denken of ze onderscheidend vermogen en concurrentievoordeel willen behalen door nieuwe technologische mogelijkheden. En zo ja op welk niveau: communicatie-, marketing-, product- of bedrijfsniveau.

  Verder heb ik geprobeerd aan te geven dat online een 24/7 medium is en dat alleen offline campagnes doorvertalen naar online een gemiste kans is, zeker nu online naast een ‘destination’ en een medium ook een informatielaag over de fysieke wereld wordt en ontwikkelingen als brand utilities van veel merken een (informatie-) dienstverlener gaat maken.

  Als laatste heb ik iets gezegd over het aansturingproces van de ontwikkeling van campagnes en hoe je als adverteerder kunt voorkomen dat standaard ideeën boven komen drijven en innovatievere concepten niet het daglicht zien.

  Vorig jaar was Digitaal Willen We Allemaal een leuk congres, hoop dat het dinsdag weer een interessante dag wordt.


reacties