1. Effie voor Radio10

    Radio 10 won vorige week een Effie, de prijs in Nederland voor effectiviteit.

    De jury in de categorie ‘Lang gedrag’ kon eigenlijk niet om deze succesvolle marketingcase heen en beloonde Radio10 -en onze bureau’s Joe Public Take-Away Advertising en Wavemaker- met Brons.

    Op basis van een groot behoefteonderzoek en onze portfolio-strategie werd een langlopende campagne ontwikkeld waarin muziekbeleving – van zowel luisteraars als dj’s- centraal staat. Ook vonden er aanpassingen plaats in de programmering.

    Vanaf dat moment slaagt Radio 10 er wel in om het grote publiek aan te spreken. Met een share-of-voice van slechts 15% zorgt dit voor opmerkelijke verjonging van deze voormalige ouderenzender. En voor een ongekende stijging van het marktaandeel: een verdubbeling in 2 jaar tijd. Radio 10 dendert met stip de Nederlandse radiotop-3 binnen.

    Bekijk de case-video hier.


reacties