1. Radio opnieuw uitgevonden

    “Wat zou de verschijningsvorm zijn van een radiostation als het nu zou worden uitgevonden?”. Met deze vraag startten we begin dit jaar het ontwikkeltraject van de nieuwe 538 app.

    De nieuwe app staat dus symbool voor de nieuwe manier van radio luisteren. Met on demand radio: gepersonaliseerde radio voor iedere luisteraar. Er zijn veel extra features bij gekomen. Zo kunnen spraakmakende video fragmenten uit de verschillende shows van 538 los opgevraagd worden en opgeslagen. Een complete show on demand terugluisteren is nu ook mogelijk, net als het beluisteren van de negen digitale stations die 538 onder zijn paraplu heeft: van 538 Dance Department tot 538 Ibiza.

    De grootste noviteit in de app van het radiostation is de mogelijkheid om nummers die gedraaid worden meteen te ‘plussen’, oftewel op te slaan in een favoriete playlist. Hiervoor is nu nog een koppeling met een Spotify Premium-account nodig, maar binnenkort kan het ook in JUKE en andere veelgebruikte streaming-diensten. Daarnaast kan er nu rechtstreeks contact gemaakt worden met de dj’s: gebruikers van de 538-app sturen gratis een bericht of voice-bericht naar de studio en appen zo live met hun favoriete dj.

    Uiteraard is de achterkant van de app ook volledig vernieuwd. Maar die houden we voor ons zelf ;-).

    Download de app hier (AppStore) of hier (Google Play).


reacties