1. Info & contact

  Jeroen de Bakker (1968) is een ervaren merk- en marketingstrateeg, een leider op de kruising van creativiteit, business development en digitale transformatie. Jeroen is sinds begin 2021 managing partner van Airborne, de meest ervaren en bekroonde podcast-specialist in Nederland.

  De afgelopen 20 jaar adviseerde hij bekende ondernemingen in verschillende industrieën op het gebied van disruptieve business plannen, merk-ontwikkeling, e-commerce en startup-denken. Jeroen heeft professionele organisaties opgezet en aangestuurd en daarnaast tijd en geld geïnvesteerd in bedrijven die voorsorteren op de economie van morgen.

  Na zijn opleiding startte Jeroen zijn werkleven in de reclame-industrie. In 1997 begon hij Qi, het meest succesvolle digital branding bureau in Nederland na het millennium. Na 7 jaar is het bedrijf verkocht en werd Jeroen managing director en directeur strategie & innovatie bij TBWA\ Amsterdam.

  In 2010 was hij co-founder van Lab1111. Een creatief bedrijf dat digitale communicatieproducten ontwikkelt. Een van de innovatieve initiatieven is een apart bedrijf geworden, gefinancierd door SHIFT Invest. Een impact investeerder geïnitieerd door Rabobank, WNF, TU Delft en Wageningen UR. Vanaf eind 2016 was Jeroen bijna 4 jaar Managing Director Product & Growth audio bij Talpa Network.

  Samen met Mary Hoogerbrugge ontwikkelde Jeroen het Brand Programming-gedachtegoed met strategische handvaten voor merkmanagement in het digitale tijdperk. Gezamenlijk adviseren ze grote adverteerders op dit gebied.

  Verder runt Jeroen Second Opinion, een initiatief waar directies en marketeers terecht kunnen bij een netwerk van ervaringsdeskundigen voor vragen over grote beslissingen op het gebied van marketing, communicatie en innovatie. Sinds kort is Jeroen toegetreden tot de Raad van Toezicht van Orange Babies, een stichting die streeft naar een hiv-vrije generatie in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia.

  Daarnaast publiceert Jeroen regelmatig en geeft hij les op diverse gerenommeerde opleidingen zoals Nyerode Business Universiteit, Universiteit van Groningen (AOG), European Institute for Brand Management aan de Erasmus universiteit en Iris Academy.

  De afgelopen jaren heeft Jeroen allerlei prijzen gewonnen voor creativiteit, innovatie en effectiviteit voor internationale klanten als Heineken, Unilever, Philips, ANWB en Albert Heijn.

  Recent kwam Jeroen met stip binnen in de Media100, de lijst van de meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media en in de Top100 Marketeers, de lijst van Adformatie met de koersbepalende marketeers in ons land. In 2013 stond hij 14e op de lijst van de beste marketeers van Nederland van het Tijdschrift van Marketing en in 2010 ontving hij een Coq d’Honneur van het Genootschap van Reclame voor het onvermoeibaar verspreiden van het digitale woord.

  Voor contact stuur een mailtje.

  0 reacties