1. PR-Marketing :: Have a break

    Aandacht wordt het grootste schaarste goed in het medialandschap van de toekomst. Massa media versnipperen namelijk verder, consumenten gaan hun tijd anders besteden & multitasken en krijgen steeds meer filters om zich te beschermen tegen de informatie overload. 

    Opvallen wordt dus nog belangrijker voor adverteerders dan ooit. H&M snapt hoe je dit moet aanpakken… En dan doel ik niet op de opvallende abri’s met bekende modellen. Maar op de enorme rumoer die deze retailer creëert rond de nieuwe collecties van Karl Lagerfeld, Stella McCartney en recent weer Viktor & Rolf.

    Wat H&M doet is knap. Een schoolvoorbeeld van PR-marketing wat mij betreft. Marketing die zo opvallend is, dat de rijen voor de deur bij H&M en de ruzies om trouwjurken de voorpagina van de krant halen.

    Leuk om te zien is dat er al weer een adverteerder is die hier op inhaakt. Er wordt als het ware meegesurft op de aandachtsgolf van een ander. Kijk maar even naar deze video. Ik trof ‘hem’ op het internet aan de dag na de lancering van de H&M-collectie van Viktor & Rolf. 

    Is dit nou parasiteren of gewoon briljant?


reacties