1. Innovate or …

    Waarom is het zo dat succesvolle bedrijven die bekend staan als agressief, innovatief en klantgericht toch nauwelijks reageren op strategisch belangrijke marktontwikkelingen? Omdat uit onderzoek is gebleken dat gevestigde bedrijven moeite hebben om hun visie aan te passen, bewegingsvrijheid en mentale ‘ruimte’ missen en geen fouten durven te maken. Dit alles is nodig om snel genoeg te veranderen. 

    Het vinden van nieuwe markten en het ontwikkelen van nieuwe produkten (& diensten) zijn veel gevestigde bedrijven veelal verleerd. Ze blijven vasthouden aan wat ze goed konden toen ze de markt veroverden en vallen automatisch terug op waar ze goed in zijn (geweest). 

    Het lijkt erop dat de meeste bedrijven ‘vast’ worden gehouden door hun klanten en de dagelijkse drukte. Op deze manier geven ze toetreders op de markt alle ruimte om de nieuwe leiders te worden. En wat er dan met de leiders van nu gebeurt, dat hoef ik waarschijnlijk niet toe te lichten…


reacties