1. Pas op… voordat je het weet erodeert je sociale netwerk

    Zat net vorige week te bedenken wat ik moet met mensen die zich bij me melden via Linkedin terwijl ik ze nauwelijks kent of eigenlijk liever niet in mijn profiel wil hebben… Gewoon accepteren? En daarmee beginnen met het afbreken van de waarde van een netwerk? Of toch maar bruut negeren? Pech! Een andere optie is Linkedin vragen om een knop ‘send to Siberia’ of ‘LinkendOut’? Wordt het ‘rank-en’ van je vrienden, collega’s en kennissen de gewoonste zaak van de online wereld? Best heftig!

    Toevallig kwam ik een stuk tegen van Boris Veldhuijzen van Zanten. Met als titel ‘Social Networking Etiquette’. Er zijn gelukkig meer mensen met dit probleem. De suggestie in een van de ‘comments’ was een scheiding te maken tussen bijvoorbeeld Hyves en Linkedin. Hyves is ‘gewoon’ iedereen die je kent, ooit gezien hebt of wel eens iets over hebt gelezen en Linkedin houden ‘we’ lekker exclusief. Iedereen weigeren dus die je liever niet op een feestje zou uitnodigen. 

    Overigens… veel Linkedin gebruikers van het eerste uur nodigen me nu weer uit op Facebook. Wellicht is af en toe virtueel verhuizen en daarmee een hoop ‘vage’ kennissen achterlaten in een ‘oud’ social network ook een goede oplossing voor de geavanceerde mediaconsument…


reacties