1. Tijd voor zooming

    Heerlijk. Als je iets minder druk bent dan normaal. Het hebben van tijd lijkt niet  alleen een grote luxe, maar ook een enorm schaarstegoed (logisch eigenlijk). Je wordt opeens uit allerlei hoeken benaderd voor allerlei ‘uitdagingen’ en nieuwe initiatieven onder het motto ‘hopelijk heb jij wel tijd….’. Heb in ieder geval besloten om voorlopig veel vrije tijd te houden. Tijd om lekker te zoomen; willekeurig gevarieerde informatie tot me nemen en gewoon allerlei interessante dingen doen en mensen spreken.

    Zo heb ik de nieuwe Financieele Dagblad bestudeerd. Nieuwe kleur, nieuwe vorm en nieuwe inhoud. Ook de online discussie erover is aardig om te volgen. Ook ben ik naar de El Hema tentoonstelling geweest. Ik zou als Hema (ook?) best wel moeite hebben met deze vorm van Cunst: kunst met de hoofdletter C van commercie. Bijna 30 euro voor een shirtje moet toch best iets opleveren. Voor iemand. Mijn bezoek aan de nieuwe bibliotheek was ongewapend en als je er niet voor de boeken heen gaat, dan kan je er lekker mobiel werken en gezellig een broodje eten. Tenslotte stuurde de Wallpaper -die ik op het terras van de CoffeeCompany las- me naar Tampopo. Een hippe Aziatische winkel op de Haarlemmerdijk die het begrip toko een andere invulling geeft. Ik had er al eerder iets over gelezen, maar het ontbrak me tot voor kort gewoon aan tijd om er even heen te gaan. 

    Om hoe dan ook tijd te blijven houden (ook als ik het weer eens wat drukker heb) lees ik nu het boek ‘The 4-Hour Workweek’ van Timothy Ferriss. Tim ging van $40.000 per jaar en 80 uur per week naar hetzelfde bedrag per week in 20 uur. Interesting!


reacties