1. Strijd om de gunst van de adverteerder

    Afgelopen week schreef mediastrateeg Ruud de Lange van Mindshare een column in de Adformatie over buzz woorden die media-experts de komende maanden in boadrooms van adverteerders gaan gebruiken tijdens hun adviezen voor 2008.

    Een kort door de bocht, generaliserende opmerking over Twitter en Twitteraars (‘Mensen die niets te doen hebben…’) leidde op Adfoblog (en op Twitter) tot een hoop reacties. Vooral van fanatieke gebruikers van Twitter die zich niet zo zeer beledigd voelden, maar die het pijnlijk vinden dat iemand als Ruud de Lange (verantwoordelijk voor de mediastrategie van grote Nederlandse adverteerders) kennelijk weinig inzicht heeft in de ontwikkeling van ‘social media’, de structurele trend achter het nu kleinschalig gebruikte hype-je Twitter.

    Marco Derksen van Marketingfacts (een fanatieke Twitteraar) scheef een aardige parodie als reactie. Hij bagataliseert schijnzekerheden van traditionele mediaplanners op dezelfde manier als Ruud de Lange nieuwe ontwikkelingen in zijn column afdoet.

    De strijd om de gunst van de adverteerder in 2008 is begonnen. Binnenkort in de boardroom. Nu al in de media…


reacties