1. Uitvergrotingseffect nieuwe Vuurwerkcampagne

    De nieuwe Vuurwerkcampagne is gelanceerd. Met aandacht op het journaal en wederom een aanpak waarin de ‘saaie’ boodschap in een entertaining (Youtube-gevoelige) setting wordt gepresenteerd aan jongeren.

    De campagne van vorig jaar was een groot succes (met als enige nadeel dat ‘hij’ zo getarget was op de doelgroep dat voor de rest weinig mensen ‘m gezien hebben, inclusief politiek Den Haag). Met de helft van het budget van het jaar er voor, werden alle (niet veranderde) communicatie-doelstellingen binnen de doelgroep toch behaald. De kracht van deze aanpak was niet zo zeer de creatieve invulling van de ‘content’, maar vooral een uitgebalanceerde, bijna direct marketing-achtige mediastrategie waarbij pr, virale verspreiding & ‘forced exposure’ (middels streaming video banners) voor de resultaten zorgden.

    Ben benieuwd of dit jaar de gecontroleerde uitvergroting via conventionele reclame weer traditioneel wordt ingevuld onder leiding van Selmore of dat de learnings van verleden jaar hebben geleid tot -wederom- non spot-achtige sponsorshipdeals met grote online media partijen. Iets om in de gaten te houden…

     


reacties