1. In de ban van vernuft en vernieuwing

    Vanmiddag was in de Westergastfabriek de preview van het nieuwe VPRO tv programma ‘In de Ban van het Ding’. Geproduceerd door de makers van ‘De Keuringsdienst van Waarde’ in samenwerking met Bright. Een real life soap rond drie redacteuren (van dit magazine voor een innovatieve life style) die opzoek gaan naar nieuw vernuft en de implicaties voor de samenleving.

    Ik vond het een boeiend en interessant tv programma. Ook al is het moeilijk om tv content -zonder afstandbediening, computer op schoot, en teletekst- in een ‘captive audience’-omgeving te beoordelen. Aanstaande zaterdag zendt de VPRO dit nieuwe programma uit. Om 20.30 uur op Nederland 3. Strak geprogrammeerd naast Paul de Leeuw en Idols. Spannend.

    Overigens, de Tegenlicht-serie die de VPRO op dit moment op maandagavond uitzendt over ‘Het Nieuwe Ondernemen en de Hyperconsument’ vond ik gisteren ook meer dan de moeite waard. Toch net iets anders dan ‘Hollands Next Topmodel’, de herhaling van Idols en de skate off van ‘Sterren Dansen op het IJs’….


reacties