1. Dove ligt weer onder vuur…

    ‘Talk to your daughter before Unilever does…’ was een tijdje geleden een rake ‘consumer generated’ uithaal richting deze multinational. Een willekeurige consument maakte namelijk een spoof op de succesvolle ‘On Slaught’-campagne en legde haarfijn bloot dat de boodschap van de Unilevermerken Dove & AXE eigenlijk haaks op elkaar staan. En dus dat Unilever zich in tijden van transparantie & ‘corporate responsibility’ bewust beter voordoet (met Dove) dan het eigenlijk is.

    Opnieuw duikt er een spoof op deze campagne op. Dit keer zet Greenpeace de aanval in. Ben benieuwd of en hoe Unilever gaat reageren. Immers, het op een goede manier omgaan met dit soort ‘brandjes’ is inmiddels een vak apart aan het worden. Het kan het verschil maken tussen een incident dat overwaait of een ‘f*cking’ groot probleem…


reacties