1. Monetising Mobile Monday :: geld verdienen met mobiel

  Gisteren was de crème de la crème van de Nederland mobiele industrie bij elkaar gekomen voor het succesvolle event Mobile Monday. Het onderwerp van de zevende editie was ‘mobile value’: hoe kan ik waarde creëren en dus geld verdienen met mobiel.

  Ik ga –Yuri bedankt- geregeld even op Mobile Monday rondsnuffelen. Voornamelijk omdat het mobiel worden van het internet de volgende stap is in de ontwikkeling van online. Van een desktop met een snoertje, via een laptop met wifi gaan we naar overal en altijd internettoegang en -gebruik. Naar verwachting met de bekende browser & Google, met steeds meer handige applicaties, met de toevoeging van locatie gebaseerde (LBS) functionaliteiten en met laagdrempelige en easy to use betaalmogelijkheden.

  De presentaties van Rudy de Waele (Mobile 2.0 kenner) en Yme Bosma (van HYVES) spraken mij het meeste aan. De eerstgenoemde spreker gaf 15 tips & trics ‘to create value for mobile’ (zijn sheets staan hier) en Yme vertelde vol enthousiasme over het mobiele groeipad van sociale media in het algemeen en HYVES in het bijzonder (zijn presentatie staat hier).

  De grootste eye opener voor mij verzorgde toch Ajit Jaokar van Futuretext. In een niet al te inspirerende presentatie liet hij Android zien, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google. En een indrukwekkende mobiele telefoon die een willekeurig Chinees bedrijf op basis van deze technologie al 4 maanden later up-en-running had. Ajit voorspelt dat deze ontwikkeling de dominantie van de vijf grote mobiele hardware producenten volledig in gevaar brengt. Snel je Nokia aandelen verkopen -en daarmee ‘monitisen’- dus…

  Hier staat ook nog een interview van Marketingfacts met Rudy de Waele:


  Interview Rudy de Waele (Dotopen) from mfredactie on Vimeo.


reacties