1. MUJI :: Een ‘playfull’ sterk functioneel merk

    Vorig voorjaar zijn we met 2009 op een shopping safari in Londen geweest. In een sneltreinvaart zijn we langs alle nieuwe, hippe, innovatieve en trendsettende shops in deze geweldige stad geweest. Los nog van wat aardige horeca-gelegenheden…

    Een van de shops die mij enorm beviel was het Japanse MUJI. Eigenlijk een soort super strakke HEMA. Met enorm functionele spullen, maar allemaal geweldig ‘plain’ vormgegeven. Binnen denkkaders als ‘less is more’, ‘form follows function’ en ga zo maar door.

    Ze hebben sinds het begin van dit jaar een nieuwe site. Elke dag ‘featuren’ ze een van hun strakke producten. Natuurlijk op een strakke manier. Wat mij betreft een (regelmatig) bezoekje waard (en een beetje geïnspireerd door de hit van de CannesLions 2008 Uniqlock).

    Prettig weekend!


reacties