1. Mobile Monday :: visie op tweede Pinksterdag

  Terwijl heel Nederland van de zon genoot, kwam een select groepje digitale frontrunners afgelopen maandag samen in de Rode Hoed in Amsterdam. Aanleiding was MoMo #11. Het event over mobile marketing en de toekomst van het internet. Op het affiche stonden dit keer internationale topsprekers als lan Moore, Jamais Cascio, Joseph Pine II, Howard Rheingold, Robert Rice en Andrew Grill.

  De meest aansprekende presentatie vond ik die van de laatst genoemde Australiër. Zijn verhaal was namelijk iets concreter dan de lange termijn visies van de meeste andere sprekers. Ook presenteerde hij iets luchtiger en met wat meer passie.

  Om aan te tonen hoe belangrijk mobiele telefoons inmiddels al zijn geworden, vertelde hij dat de aangifte van een gestolen of vermiste portemonnee gemiddeld 26 uur duurt, maar dat een gestolen of vermiste telefoon al binnen 68 minuten wordt aangegeven… Ook vroeg hij het publiek om zijn of haar telefoon te pakken en die aan de persoon naast je te geven. Met het verzoek om even rond te neuzen in de telefoon van een ander. Enig rumoer in de zaal gaf aan dat de meeste aanwezigen zich toch niet zo gemakkelijk voelde bij het idee dat een vreemde even door de sms’jes, e-mails en andere persoonlijke zaken zat te browsen.

  Een interview van Klaas Weima met Andrew Grill stond op Marketingfacts en is hieronder te bekijken. 

  Interview Andrew Grill by Klaas Weima (Energize) from Marketingfacts on Vimeo.

  Meer video’s en verslagen staan op de site van Mobile Monday Amsterdam. Een aanrader.

   


reacties