1. Nieuwe ‘human interaction’-systemen

    Kwam vorige week een leuk artikel tegen over de ontwikkeling van ‘user interfaces’. De aanleiding was de recent gelanceerde iPod Shuffle. Doordat de hele besturing van deze iPod via de koptelefoon loopt, zit er maar 1 knop op dit apparaat. En dit heeft het mogelijk gemaakt dit hebbedingetje niet te ontwerpen vanuit een gebruiksvriendelijke besturing, maar puur op basis van mooi design.

    Een breuk met het ‘form follows function’-denken dus. Een veel gevolgd fenomeen dat de architect Louis Sullivan medio vorige eeuw introduceerde. Lees dit leuke artikel hier (het staat inmiddels online) en kom meer te weten over nieuwe ‘human interaction systems’ zoals stemherkenning en hersens sensor technologieën. De fysieke functie van interfaces neemt af. Leve de tijd van intuïtieve software…


reacties