1. Terug uit de USA :: Je kan niet alles hebben….

  Altijd leuk om in Amerika te zijn. Veel ruimte, mooie natuur, aardige mensen en voor een commercieel iemand als ik is er altijd genoeg te observeren. Daarom is een bezoek aan een winkelcentrum elke keer weer een ‘must’, ben ik deze keer speciaal naar een Wall-mart geweest (om de grootste supermarkt in de wereld te zien) en bestudeer ik met grote graagte brochures & folders van locale aanbieders en fabrikanten.

  Zo kwam ik op onze United Airlines vlucht tussen LA en San Francisco een leuke ‘catalogue’ tegen van SKY MALL; een groot Amerikaans postorderbedrijf voor vliegtuigbezoekers. Het doornemen van ‘my personal copy’ was echt ‘fun’. Hier een aantal observaties….

  Het is niet normaal hoeveel verschillende spionage-artikelen er te koop zijn in de Verenigde Staten. Denk hierbij aan horloges met een mini-camera erin, ‘spy webcams’ voor thuis en -natuurlijk- op de zaak, ‘Bionic Sound Listeners’ voor het afluisteren op afstand (tot wel 50 meter…) en kleine ‘GPS-devices’ die je overal in kunt stoppen en waarmee je alles en iedereen via Google Maps kunt ‘tracken & tracen’. Dus zo doe je kennelijk zaken in dit land….

  Amerikanen houden –zoals bekend- van ‘convenience’. Dit leid tot super handige trapjes waarmee honden zelf uit je zwembad kunnen klimmen (of juist je bed in), karretjes om je kinderstoel op het vliegveld te vervoeren, een handig, super klein opklapbaar tafeltje waarmee je op elke plek ter wereld lekker kunt typen op je Apple-tje of PC en -om maar wat te noemen- een op afstand bedienbaar waterkanon om de tuin te sproeien vanuit je luie ‘couch’.

  De beste gadgets zijn er natuurlijk ook verkrijgbaar. Denk hierbij aan de ‘easy iPod media sharer’ -waarmee je muziek kan overzetten van de ene naar de andere iPod-, de ‘digital photo to DVD converter’, de ‘LP and cassette to CD recorder’, ‘the first shockproof iPod speakers designed to withstand the rigors of outdoor recreation’, de ‘one step DVD/CD duplicator’ en natuurlijk de ‘one touch any media iPod uploader’ waarmee je elke vorm van video direct op je iPod kan zetten, zonder gebruik van een computer. Wie heeft daar nou geen behoefte aan!?!

  En nu nog even de categorie zinloze toevoegingen aan je leven…. een ‘120 inch inflatable movie screen’ om films te kijken in je tuin, een ‘Collerado Dog Bed’ die ervoor zorgt dat je hond niet te warm wordt in de zon, een ‘telescoping handle’ om je ‘ceiling fan’ regelmatig schoon te maken, een ‘Accu-Point Therapy Foot Massager’ die accupunctuur & luchtvoetmassage combineert en als laatste een ‘real treatment for your dog system’  s’ werelds eerste mobiele opblaasbare spa voor honden.

  Ik moest nog even aan ‘my personal copy’ van de SKY MALL denken toen ik op het toilet van de ‘California Academy of Science’ in San Francisco een interessante tekst tegenkwam van Steven Wright, een Amerikaanse komiek. Hij heeft kennelijk ooit gezegd ‘You can’t have anything. Where would you put it…’. Helemaal mee eens…. ‘Period’.

   


reacties