1. Emerce eDay 2009 :: gezellig & inspirerend

    Afgelopen donderdag was ik op uitnodiging van Gijs Vroom naar Emerce eDay. Eigenlijk kon ik alleen s’ochtends, maar doordat een middagafspraak op het laatste moment wegviel, had ik de hele dag om in de oude Van Nelle Fabriek in Rotterdam rond te struinen. Om eerlijk te zijn heb ik vooral veel bekenden gesproken en zijn veel sessies en key-notes aan me voorbij gegaan.

    Wel heb ik gezien hoe Wehkamp de online ‘customer experience’ meet en slimme technologie gebruikt om alle barrières voor consumenten uit het bestellingtraject te halen. Interessant waren de presentaties van de KLM communities Club Africa en Club China waar bezoekers aan deze bestemmingen worden gekoppeld aan een zakelijke sociaal netwerk met als doel kennis- en contactenuitwisseling. Ook de moeite waard was een presentatie van MediaMonks over hoe je spelletjes kunt integreren in communinicatie-campagnes. Vooral de inzet van interactieve videogames op Youtube was een eye-opener.

    Als laatste heb ik de presentatie van Winston Binch van
    Crispin Porter Bogusky bijgewoond. Om eerlijk te zijn een teleurstelling. Het was meer een bureaupresentatie (en wel een hele goede overigens) dan een verhaal over de ‘future of advertising’ wat was beloofd op het programma. In lijn met het BrandWebbing-denken moedigde Winston nog wel de online denkers aan met de volgende uitsmijter…. “don’t wait for campaigns, build your brands digital 24/7 eco system with new ideas”. Doe mijn best Winston…


reacties