1. Continuous partial attention

    Van de week twitterde ik : ‘[@jeroedeb] Schrijft hierbij laatste tweet van 2009…. Tis wel mooi geweest. Zo.’ Voor mij dus even twee weken geen getwitter. Even geen virtuele afleiding gedurende de laatste dagen van het jaar….

    Mijn Twitter-ban is om af te kicken. Inmiddels ben ik namelijk zo gewend aan continu en overal toegang te hebben tot informatie (gaat verder dan alleen Twitter overigens), dat ik ‘het’ -ik geef het eerlijk toe- inmiddels automatisch te pas en te onpas gebruik.

    Gevaarlijke gewenning dus. Die leidt tot het fenomeen ‘continuous partial attention’: fysiek ben je er wel, maar mentaal ergens anders. De Twitter-ban heeft als doel om iets meer bewust te worden van mijn evoluerende (soms a-) sociale gedrag (waarvoor excuses overigens).

    Past mooi bij deze periode van het jaar. De tijd van bezinning en goede voornemens. Ik wilde deze laatste post van het jaar afsluiten met ‘ik houd je op de hoogte van de voortgang van mijn Twitter-ban…’. Maar dat is natuurlijk niet waar. Pas in 2010 doe ik -wellicht- verslag. Tot dan, fijne dagen 🙂


reacties