1. Emerce Expert Session :: Brand Utilites Workshop

    Brand utilities bieden een uitgelezen mogelijkheid om lange termijn merkrelaties aan te gaan met klanten. Het zijn handige tools die een merk aanbiedt om zichzelf te promoten, vaak in de vorm van een dienst (bijvoorbeeld NikePlus, Amstel Teamlink).

    In deze Emerce Expert Session van 8 juni aanstaande leg ik het fenomeen brand utilities uitgebreid uit, geeft ik praktische handvatten om een brand utility te ontwikkelen en helpt om brand utilities een plek te geven in een online strategie. Meer informatie over dit event staat hier. Inschrijven kan hier.

    Enkele maanden geleden heb ik samen met Ingmar de Lange gepubliceerd over dit onderwerp. Het artikel dat we voor de Adformatie schreven is hier te vinden en de 10 Minuten-podcast hier. Ingmar heeft nu ook een presentatie gemaakt -met  een strategisch kader en veel voorbeelden- en die staat hieronder.

    Brand utilities vormen een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen vam ‘owned media’. Meer over dit fenomeen is te vinden binnen het strategische gedachtegoed Brand Programming dat ik recent heb ontwikkeld samen met de merkstrateeg Mary Hoogerbrugge. Meer hierover is hier (ook in het Engels) te vinden.


reacties