1. “Hollandse hebzucht”

    Eigenlijk kijk ik zelden lineair geprogrammeerde televisie. Met uitzondering van sport. Dat blijft live leuker dan als je het uitgesteld bekijkt. Wel neem ik geregeld programma’s op met mijn digitale videorecorder van UPC. Als ik een keertje tijd en zin heb, dan pluk ik een leuk of interessant programma van de harde schijf.

    Afgelopen weekend heb ik dus pas de laatste aflevering bekeken van de VPRO serie “Het Snelle Geld”. Een documentaire -gepresenteerd door Jort Kelder- die laat zien hoe we de afgelopen 25 jaar in Nederland schatrijk zijn geworden.

    Helaas is de serie niet meer te vinden bij Uitzendinggemist. Maar handig, leuk en efficiënt zijn de 6 minuten samenvattingen van de 8 afleveringen op Youtube. Echt een aanrader om te kijken.

    “Het Snelle Geld” geeft een geweldig inzicht in de ‘zeitgeist’ vanaf de jaren ’80, laat zien dat de wereld sneller verandert dan je denkt en laat je wakker liggen van de ongekende consequenties van de kredietcrises.

    Geniet en leer ervan … In onderstaande 1,2,3,4,5,6,7,8 x 6 minuten.


reacties