1. Overgeleverd….

    Het blijft in het nieuws. De activiteiten van de NSA. Is premier Rutten afgeluisterd of niet…?!?  Feit is dat we los van de activiteiten van deze voortvarende overheidsinstelling fors in de digitale tang zitten van de Amerikanen. Google, Facebook, Apple, Twitter, Microsoft, Amazon. Ga maar door.

    Dit zijn alleen nog maar de bekendste bedrijven waar we -bewust en onbewust- een hoop informatie over ons zelf en ons gedrag (op het internet) achterlaten. De dominantie van deze bedrijven in de Westerse wereld is vanuit een Europees en Nederlands perspectief zorgwekkend (groot).

    Gelukkig zijn er mensen en initiatieven die het opnemen tegen het informatie-geweld uit het de Verenigde Staten. Laten we hopen dat we dankzij hen snel allemaal gemakkelijk al onze data zelf beheren en via een eigen API zelf kunnen bepalen wie wanneer wat van ons mag weten voor wat en voor hoelang…

    Zo hebben we het gemak van persoonlijke, relevantere informatie en diensten en voorkomen we met het weggeven van al onze informatie volledig overgeleverd zijn aan de Amerikanen.


reacties