1. #21earlydays

    Druk zijn is uit. En hoeft ook niet meer. Het enige wat je moet doen is vroeg(er) opstaan. ’s Ochtends vroeg word je niet afgeleid, komt er geen nieuwe mail binnen, is het buiten stil en gebeurt er weinig op social media.

    Een mooi moment om -net als de Apple baas Tim Cook en de Engelse succesondernemer Richard Branson- te mediteren, te sporten, uitgebreid en gezond te ontbijten en wellicht in alle rust je (werk-)dag voor te bereiden.

    Ook heb je de tijd om eventueel ademhalingsoefeningen te doen. Volgens de kenners helpt dit om de rest van de dag beter te kunnen focussen en je te concentreren. Waar je ook tijd voor hebt is om even stil te staan bij je ‘blessings’ en om je geluksmomentjes van de vorige dag op te schrijven. Dit klinkt wellicht wat zweverig, maar het helpt bij het leven in het nu. En dat heeft een positief effect op je levensgeluk. Het voelt misschien als een hele verandering, maar als je 21 dagen achter elkaar je gedrag verandert, dan leer je jezelf nieuwe routines aan.

    Via de hashtag #21earlydays kan je gelijkgestemden vinden op social media en elkaar steunen en aanmoedigen. Ik ben inmiddels in mijn tweede week en …. goed bezig.


reacties