1. And the winner is …

  Recent schreef ik over Nike Fuelband vs Jawbone UP. Een update. Inmiddels heb ik via DHL netjes een nieuwe Fuelband gekregen. Wel een oude versie, Nike heeft inmiddels een nieuwe variant in de maak die er helaas nog niet is.

  Ik heb voorlopig besloten mijn Jawbone UP-armband om te houden.

  Hij houdt net als de Fuelband niet alleen overdag mijn beweging en calorie-verbranding bij, maar trackt ook mijn slaap. Verder kan ik ook mijn voeding bijhouden, bevalt de wekker -die rekening houdt met hoe diep je slaapt en wanneer je het beste gewekt kan worden- goed en vindt ik de interface van de app mooier en rijker dan de Fuelband.

  Deze week heeft de UP ook nog eens allerlei andere apps toegelaten om de dienstverlening verder aan te kleden. Moet wel eerlijk toegeven dat dit voor mij weinig toevoegt. Vooralsnog.

  Toch zijn er een aantal zaken die Nike beter voor elkaar heeft en die ik zeker ga missen.

  Zo heeft de Fuelband (wel) een display die direct inzicht geeft in je performance. Verder vindt ik de bluetooth verbinding van Nike handiger dan elke keer de Jawbone aan mijn telefoon koppelen via de koptelefoon-aansluiting.

  Tenslotte is de online omgeving van de Fuelband op mijn laptop vele malen beter dan die van de concurrent.

  Tot zover Nike Fuelband vs Jawbone UP. Met als voorlopige winnaar dus de startup uit San Francisco. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houd ik je op de hoogte.


reacties