1. Executeren vs. experimenteren

    De executie-kracht van gevestigde organisaties is vaak ook een beperking als het gaat om innovatie.

    Immers de bestaande organisatiestructuur en processen staan veelal haaks op de manier van werken van een startup(activiteit): hoe kom je zo snel mogelijk met zoveel mogelijk experimenten tot een business model dat werkt en schaalt.

    Het artikel “What is incompatible innovation and why is it as dangerous as disruption?” kwam ik tegen via Twitter op het online publishing platform Medium. Het is echt de moeite waard om te bestuderen. Zeker als je wilt weten (en dat wil je) hoe lastig ‘incompatible innovation’ is voor gevestigde organisaties en waarom ‘spin-outs’ eigenlijk de enige manier zijn om (vaak door technologie aangejaagde) vernieuwing in gevestigde bedrijven door te voeren. Zeker als er een nieuw verdienmodel binnen een industrie wordt geïntroduceerd.

    “There is a new business model behind every incompatible innovation. This is often enabled by new technology. But not every incompatible innovation builds on a major technological breakthrough”.

    Veel leesplezier.


reacties